Heeft u het plan om vuurwerk te verkopen of op te slaan? Controleer dan eerst of dit mag. Bekijk het bestemmingsplan van de locatie die u op het oog heeft.

Vuurwerkvergunning aanvragen(externe link)

In sommige gevallen is ook een speciale verkoopvergunning van de gemeente nodig. Heeft u al toestemming? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de Omgevingsdienst IJmond. Zij kijken samen met u wat er nodig is om vuurwerk op te slaan en te verkopen. Misschien moet u bijvoorbeeld een Uitgangspuntendocument (UPD) laten opstellen door een erkend bureau. 

Is de UPD uitgevoerd? Dan dient u nog een melding in voor het Activiteitenbesluit en het Vuurwerkbesluit. Dit kan via de website www.aimonline.nl(externe link). De Omgevingsdienst handelt deze meldingen af.

Bedrijfsvergunning vuurwerk

Bent u van plan om professioneel vuurwerk af te steken? Dan moet u hiervoor een vergunning aanvragen bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De vergunning wordt alleen verstrekt als u in het bezit bent van een KIWA-certificaat. Ook moet u een verzekering hebben afgesloten. Meer informatie staat op de website van de Provincie Noord-Holland(externe link)

Meer informatie

Meer informatie over Vuurwerk en Vuurwerkbesluit staat op de website van de Rijksoverheid(externe link)

Heeft deze informatie u geholpen?