U kunt bij ons terecht voor een gewaarmerkte kopie van een officieel document, zoals een paspoort of identiteitskaart. Daarmee verklaren wij dat de kopie gelijk is aan het origineel. U kunt dit nodig hebben voor bepaalde formele transacties.

Hoe werkt het?

Met een gewaarmerkte kopie of afschrift verklaart een instantie dat de inhoud van het afschrift of de kopie overeenstemt met het origineel. Wij doen dit door op het afschrift of de kopie een stempel te zetten.

Een gewaarmerkte kopie of afschrift kunt u nodig hebben voor:

  • formele transacties, zoals het kopen van een huis
  • gevallen waarin u het originele document niet uit handen wilt geven, bijvoorbeeld bij een kopie van een identiteitsdocument.

Geen diploma’s

Het is niet mogelijk om op het Stadhuis een afschrift of kopie van een diploma te laten waarmerken. Wij kunnen namelijk niet vaststellen of het aangeboden document echt is.

U kunt het originele document tonen bij de onderwijsinstelling die er om vraagt, zonder waarmerking. U kunt ook proberen om een gewaarmerkte kopie te krijgen bij de Nederlandse onderwijsinstelling die het diploma heeft afgegeven.

Wat kost het?

Waarmerken kost € 13,95 per document. Bestaat een document uit meerdere pagina's, dan wordt dit slechts eenmaal gewaarmerkt. Wanneer het meerdere documenten betreft die bij elkaar horen dan worden deze behandeld als twee verschillende documenten. 

Wat moet ik doen?

Voor het waarmerken van een paspoort, identiteitsbewijs of afschrift hoeft u niet ingeschreven te staan in Beverwijk. U moet het originele document of documenten meenemen naar het Stadhuis. Ook moet u persoonlijk langskomen. 

Heeft deze informatie u geholpen?