2016, Viaductweg onder de A22
Materiaal: muurschildering, lichtprojectie tekst typografie

Missing media-item.
‘Wij vliegen!’ - Max Kisman

Voor wie dit viaduct regelmatig passeert, zijn de figuren van Max Kisman onderhand vertrouwde metgezellen. Deze tien kompanen vliegen met je mee. Elk met een eigen voorwerp in handen op weg naar zijn eigen bestemming. De een is met een laptop op weg naar werk of school. De ander gaat met kinderwagen en al op familiebezoek. En de derde is met een plant en gieter onderweg naar de volkstuin. En allemaal hebben ze, net als wij, vliegende haast.

Ons bestaan is hectisch en jachtig, wil Max Kisman maar zeggen. We hebben de neiging om ons voortdurend te verplaatsen. Dat houdt de vaart er weliswaar lekker in, maar is slechts één kant van ons bestaan. Achter deze dag met afspraken, overleg en tal van andere bezigheden schuilt nòg een wereld. Al vliegend wijzen deze lichtvoetige reisgezellen ons op de nacht, op herinneringen, dromen en de verbeelding. Ze houden ons voor: vergeet je niet om af en toe te mijmeren, te suffen en weg te dromen?!

Wij vliegen
Wij vliegen elke dag
Wij vliegen elke dag van hier naar daar
In onze dromen en ook ’s nachts

De tekenstijl komt je wellicht bekend voor, want het werk van Max Kisman duikt overal op. Hij is een bekend kunstenaar, ontwerper en illustrator. Hij maakt bedrieglijk eenvoudige maar ook complexe tekeningen. En ook heldere pictogrammen voor veel uiteenlopende opdrachtgevers maakt. Onder wie Schiphol Parking, Onze Taal, Het Financieele Dagblad, NRC Handelsblad en Club Paradiso.