We willen graag allemaal een schone stad. Helaas zien we te veel zwerfafval op straat en dit is vervelend voor ons allemaal. Iedereen maakt gebruik van de straten, pleinen en parken in Beverwijk en Wijk aan Zee. U ook. De gemeente ruimt zoveel mogelijk op, maar kan het niet alleen.

Daarom vragen we u om mee te helpen. Voorkom zwerfvuil en ruim uw eigen afval op. Zo houden we samen de stad schoon en de kosten laag.

Wat kunt u doen?

  • Ruim uw eigen afval op. Als iedereen dat doet, kunnen we de hoeveelheid zwerfafval verminderen.
  • Samen met buurtbewoners kunt u een schoonmaakactie in uw eigen wijk organiseren. Wij kunnen u hierbij helpen door materialen beschikbaar te stellen en het afval op te halen. Ook kunnen we u helpen uw schoonmaakactie onder de aandacht te brengen.
  • Een schoonmaakactie kunt u ook organiseren met uw sportvereniging, hobbyclub of op de school van uw kind(eren).
  • Ziet u dat mensen hun afval vergeten op te ruimen, spreek ze dan op een vriendelijke manier aan. Ziet u zwerfafval liggen, gooi het dan in de afvalbak. Is het te veel afval, meld dit dan via Fixi.

Makkelijk melden? Gebruik Fixi

Wat doen wij?

Wij vervangen de komende jaren de afvalbakken door grotere bakken en zetten extra veegkarren in. We zorgen ervoor dat er op het strand voldoende afvalbakken en korven staan. Daarnaast bieden we lespakketten aan voor scholen en buitenschoolse opvang. Ook ondersteunen we schoonmaakacties in buurten en bij scholen.

Vragen of goede ideeën?

Heeft u vragen, ideeën of plannen? Wij horen het graag van u. Neem contact met ons op.

Heeft deze informatie u geholpen?