De stemmen voor de verkiezingen tellen we in Beverwijk centraal. Dat gebeurt een dag na de verkiezingen, op vrijdag 7 juni, vanaf 8:30 uur in Sporthal Beverwijk (de Walvis), Van Loenenlaan 1 in Beverwijk. Het centraal tellen gebeurt onder leiding van het gemeentelijk stembureau. De telling is openbaar toegankelijk.

De stembureaus tellen op de verkiezingsdag, donderdag 6 juni, na 21:00 uur alleen de stemmen op lijstniveau. Dat wordt de ‘voorlopige uitslag’ genoemd. De definitieve telling op het niveau van de afzonderlijke kandidaten vindt de volgende dag, op vrijdag 7 juni, plaats in de Walvis.

Als het tellen klaar is, wordt de zitting van het gemeentelijk stembureau opgeschort en op maandag 10 juni, om 9:00 uur, in de Raadzaal van de gemeente Beverwijk hervat. Dan wordt de definitieve uitslag vastgesteld en bekendgemaakt. Ook deze zitting is openbaar.

De zitting van het gemeentelijk stembureau vindt dus verspreid over twee dagen plaats. Dat komt omdat de verkiezingen voor het Europees parlement in andere landen nog doorgaat tot en met zondag 9 juni.