Er zijn verkiezingen voor de Tweede Kamer, Eerste Kamer, Provinciale Staten, waterschappen, gemeenteraden en het Europees Parlement. De Europese verkiezingen zijn elke 5 jaar, alle andere verkiezingen elke 4 jaar.

Op woensdag 15 maart 2023 waren de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Noord-Holland en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Voor meer informatie over deze verkiezingen klikt u op de onderstaande blauwe knop:

 Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen 2023

Uw stemt telt!

Uw stemrecht is een waardevol democratisch recht. Tijdens een verkiezing kunt u met uw stem mede bepalen wie de komende periode de inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee, Noord-Holland, Nederland of Europa vertegenwoordigen.

De volksvertegenwoordigers van de diverse bestuursorganen nemen veel beslissingen waar u mee te maken krijgt. Denk onder andere aan veiligheid op straat, zorg, verkeer, onderwijs, economie en milieu. Beslissingen die direct gevolgen kunnen hebben voor uw leefomgeving, uw buurt of uw belastingbijdrage.

Stemmen vanuit het buitenland

Woont u niet in Nederland en wilt u vanuit het buitenland stemmen? Registreer u eenmalig als kiezer buiten Nederland. Met deze permanente registratie kunt u stemmen tijdens Tweede Kamerverkiezingen en de Europese Parlementsverkiezingen.

De documenten die nodig zijn om te kunnen stemmen worden dan bij iedere verkiezing automatisch naar uw woon- of correspondentieadres in het buitenland toegestuurd.

De gemeente Den Haag is verantwoordelijk voor de registratie van Nederlandse kiezers in het buitenland. Meer weten of meteen registreren:

www.stemmenvanuithetbuitenland.nl(externe link)

Heeft deze informatie u geholpen?