MKB-Nederland heeft in 2015 de ‘Dag van de Ondernemer’ geïntroduceerd. De dag valt altijd op de derde vrijdag van november.

Dag van de Ondernemer 2020

Vrijdag 20 november is de Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB Nederland. Ter gelegenheid hiervan organiseert de gemeente Beverwijk een rondetafelgesprek(externe link) met 5 Beverwijkse ondernemers. Wethouder Serge Ferraro en Frans Reichardt gaan met ze in gesprek over hun ondernemerschap tijdens de coronacrisis. De tafelgasten zijn:

Wie is Frans Reichardt?

Frans Reichardt is een inspirerende en humoristische spreker, schrijver en dagvoorzitter. Zijn thema’s zijn klantgerichtheid, klanttevredenheid, klantloyaliteit, klantwaarde, klant centraal, customer experience, customer centricity. Hij is voorzitter van het Platform voor Klantgericht Ondernemen (PvKO), de vereniging van organisaties en professionals die zich inzetten voor een klantgerichter Nederland.

Ontstaan van de Dag van de Ondernemer

Er bestaat voor alles en iedereen een aparte dag: een Dag van de Bouw, Secretaressedag, Moederdag. Maar er was nog geen ‘Dag van de Ondernemer’. En dit terwijl er in Nederland ruim 1,5 miljoen ondernemers zijn die met hun bedrijf van enorme toegevoegde waarde zijn voor ons land. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart. 

MKB-Nederland vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen. De start van een traditie om het ondernemerschap te vieren, ondernemers te bedanken en in het zonnetje te zetten.

Daarom heeft MKB-Nederland elke derde vrijdag van november uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. In 2020 vieren we de Dag van de Ondernemer op vrijdag 20 november!

De Dag van de Ondernemer vindt plaats in het kader van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal. MKB-Nederland slaat op deze vrijdag de handen ineen met haar Belgische zusterorganisatie Unizo, de initiatiefnemer van de Vlaamse ‘Dag van de Ondernemer'.

Samen maken we deze dag groot

De Dag van de Ondernemer is voor alle ondernemers. Samen maken we deze dag groot. MKB-Nederland vraagt haar netwerk van brancheorganisaties, lokale verenigingen, gemeenten, Eerste en Tweede Kamerleden, Europarlementariërs, bewindspersonen, kennispartners en nog vele anderen om op vrijdag 20 november de ondernemer in het zonnetje te zetten.

Meer informatie over de Dag van de Ondernemer staat op de website van De dag van de Ondernemer(externe link)

Heeft deze informatie u geholpen?