Op www.ondernemersplein.nl(externe link) vindt ;u alle informatie over ondernemen. De regels kunnen per gemeente verschillen. U wordt vanzelf doorverwezen naar de juiste informatie.

Op de website van de Kamer van Koophandel(externe link) staat bijvoorbeeld informatie over het starten van een onderneming, het handelsregister, een ondernemingsplan, maar ook over de verschillende rechtsvormen, belastingen en verzekeringen. Voor informatie over vergunningen met daarbij behorende formulieren en andere bedrijfsgerelateerde diensten kunt u hier ook terecht.

Startende onderneming

Als startende ondernemer heeft u geen specifieke vestigingsvergunning van de gemeente nodig. Wij kijken of u zich op de aangegeven locatie kunt vestigen en of de benodigde vergunningen zijn afgegeven. Dit doen wij aan de hand van het bestemmingsplan.

Wanneer wij geen grond voor bedrijfsvestiging hebben, kunt kijken of er mogelijkheden zijn bij bijvoorbeeld lokale makelaars.

Ondernemen in de EU

Beverwijk is aangesloten op het Informatiesysteem Interne Markt Informatie (IMI). IMI is een beveiligde online toepassing waarmee Europese overheden snel en gemakkelijk met hun partners in Europa kunnen communiceren(externe link).

Heeft deze informatie u geholpen?