Wethouder Ali Bal heeft woensdag een intentieovereenkomst getekend met Pré Wonen en ViVa! Zorggroep. Dit is het startsein voor de ontwikkeling van een nieuw woonzorgcomplex voor circa 160 bewoners in de Kuenenpleinbuurt. Tegelijk komt er extra ruimte beschikbaar voor woningbouw.

In de intentieovereenkomst spreken de gemeente en Pré Wonen de intentie uit hun locaties aan Grote Houtweg en Hilbersplein te verkopen aan ViVa! Zorggroep. ViVa! onderzoekt de komende tijd of zij hier een nieuw woonzorgcomplex kan ontwikkelen. Dit complex moet Huis ter Wijck vervangen, dat op deze manier wordt ‘vrijgespeeld’ voor woningbouw. Pré Wonen, eigenaar van Huis ter Wijck, onderzoekt wat er op deze locatie mogelijk is.

Woonzorgcomplex met buurtfunctie

Het idee om één woonzorgcomplex te ontwikkelen op de locaties van de gemeente Beverwijk en Pré Wonen komt voort uit de Klankbordgroep Kuenenpleinbuurt. Het nieuwe gebouw wordt maximaal zes bouwlagen hoog en krijgt waarschijnlijk een buurtgerichte plint, met bijvoorbeeld kleinschalige horeca of een kinderdagverblijf. Met dit soort voorzieningen kan het nieuwe gebouw zich ‘openen voor de buurt’.

Wethouder Ali Bal: “Ik ben blij dat er met Pré Wonen en ViVa! Zorggroep afspraken zijn om nieuwe huisvesting voor zo’n 160 bewoners te ontwikkelen in de Kuenenpleinbuurt. Zo komt de Grote Houtweglocatie echt tot ontwikkeling. Het is ook fijn dat Pré Wonen tegelijkertijd verkent wat de mogelijkheden zijn voor toekomstige woningbouw op de locatie van Huis ter Wijck. Ik kijk uit naar de uitkomsten.”

Nieuwbouw versterkt zorgbehoefte van bewoners

Bestuurder Wout Kranen van Pré Wonen: "Samen met de Klankbordgroep Kuenenpleinbuurt hebben we hard gewerkt om tot een mooi plan te komen. We zijn erg blij dat we nu de volgende stap gaan zetten om de bewoners van de ViVa! Zorggroep een mooi onderkomen te kunnen bieden.”

Peter van Wageningen, lid raad van bestuur van ViVa! Zorggroep: “De inrichting en voorzieningen van Huis ter Wijck voldoen steeds minder aan de eisen van de zorgbehoefte van onze bewoners. Nieuwbouw is de beste optie voor onze cliënten en medewerkers. Deze intentieovereenkomst is een belangrijke stap in de goede richting. Samen met de gemeente en Pré Wonen zetten we ons in voor het ontwikkelen van geschikte woonruimte voor verschillende doelgroepen in hartje Beverwijk.”

Koopovereenkomst volgt op haalbaarheidsonderzoek

De haalbaarheidsfase start in juni en duurt tot begin 2024. Als het plan van ViVa! Zorggroep haalbaar is, wordt een koopovereenkomst gesloten en kan vervolgens naar de vergunning worden toegewerkt.

Beverwijkse wethouder Ali Bal heeft een intentieovereenkomst getekend met Pré Wonen en ViVa! Zorggroep voor zorgwoningen in de Kuenenpleinbuurt.
Wout Kranen, Ali Bal en Peter van Wageningen ondertekenen de intentieovereenkomst.