In het centrum van Beverwijk en in de straten rondom de Beverwijkse Bazaar moet u parkeergeld betalen. Hoe dit werkt vindt u op onze pagina Betaald parkeren

Een parkeerboete krijgt u als u geen of te weinig parkeergeld hebt betaald of zonder geldige ontheffing geparkeerd staat in het betaald parkeergebied.

Bovenaan de parkeerboete staat: ‘Naheffingsaanslag’. Op de parkeerboete kunnen twee codes staan:

  • R409a – er zijn geen parkeerrechten  
  • R409b – de parkeerrechten zijn verstreken

Kosten van een parkeerboete

De hoogte van de parkeerboete (naheffingsaanslag) is opgebouwd uit twee bedragen: het aanslagbedrag (dit is het uurtarief) en het kostenbedrag (dit zijn de kosten die gemaakt worden om te handhaven). Samen vormt dit de totale naheffingsaanslag:

Aanslagbedrag€ 1,55
Kostenbedrag€ 72,90
Totaal€ 74,45

Wilt u bezwaar indienen?

Vindt u dat uw parkeerboete onterecht is? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Dit doet u schriftelijk binnen zes weken nadat de beschikking is uitgeschreven.

Als een parkeerautomaat kapot is, kunt u dit melden door te bellen naar het telefoonnummer op de automaat. Een kapotte automaat betekent niet dat u geen parkeergeld hoeft te betalen. U moet dit regelen bij de dichtstbijzijnde parkeerautomaat, digitaal via een parkeer-app of door op een andere plek te parkeren.

Heeft u een andere bekeuring?

Handhaving of politie kunnen u ook een andere bekeuring opleggen. Dit gebeurt als u handelt in strijd met de verkeersregels en verkeerstekens. Denk hierbij aan parkeren op de stoep, voor een uitrit, buiten de vakken of in een gebied waar een parkeerverbod geldt. Ook kunt u worden bekeurd voor fietsen op de stoep of andere verboden gedragingen zoals wildplassen, baldadigheid of alcohol nuttigen in verboden gebied.

Hiervoor ontvangt u een bekeuring (mededeling van beschikking), met daarop een code die correspondeert met het geconstateerde feit. Is het voor u niet duidelijk voor welke overtreding u de kennisgeving heeft ontvangen? Via www.boetebase.om.nl kunt u zien wat deze code inhoudt en wat het bijbehorende boetebedrag is.

Wat volgt na een bekeuring?

De kentekenhouder van het voertuig of de persoon van wie handhaving de persoonsgegevens heeft opgenomen, krijgt een brief thuisgestuurd van het Centraal Justitieel Incassobureau in Leeuwarden. Bent u het niet eens met deze bekeuring? Dan kunt u bezwaar maken bij de officier van justitie. Kijk op bezwaarschrift voor meer informatie. Let op: zwaar maken moet gebeuren binnen zes weken na de verzenddatum van de beschikking.

Bekeuring

Parkeert u op een plek waar niemand mag parkeren of maakt u een verkeersovertreding? Dan krijgt u een zogenaamde Mulder- beschikking of een verkeersbeschikking. Deze beschikking krijgt u via het Centraal Justitieel Incassobureau.

Heeft u te weinig betaald bij de parkeerautomaat of niet de juiste parkeervergunning? Dan krijgt u van de gemeente een parkeerboete. Een parkeerboete heet ook wel een naheffingsaanslag parkeerbelastingen. 

Boetebase kunt u zien wat deze feitcode inhoud en wat het bijbehorende boete bedrag is. Hebt u een boete gehad? Rechts boven, op het kaartje vindt u een feitcode. Via onderstaande link kunt u zien wat deze feitcode inhoud en wat het bijbehorende boete bedrag is.

www.boetebase.om.nl

Bezwaarschrift indienen verkeersbeschikking

Vindt u dat uw verkeersbeschikking onterecht is? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Dit doet u schriftelijk binnen zes weken nadat u de beschikking heeft ontvangen.

Heeft deze informatie u geholpen?