In het centrum van Beverwijk en in de straten rondom de Beverwijkse Bazaar moet u parkeergeld betalen. Hoe dit werkt vindt u op onze pagina betaald parkeren. Een parkeerboete krijgt u als u geen of te weinig parkeergeld hebt betaald. Bovenaan de parkeerboete staat: ‘Naheffingsaanslag parkeerbelasting’.

Wilt u bezwaar indienen?

Vindt u dat uw parkeerboete onterecht is? Dan kunt u een bezwaarschrift (externe link)indienen. Dit doet u schriftelijk binnen 6 weken nadat u de beschikking heeft ontvangen.

Kennisgeving van beschikking

Dit kan de parkeercontroleur of de politie u opleggen. Dat gebeurt als uw voertuig in strijd is met het reglement verkeersregels en verkeerstegels. De kentekenhouder van het voertuig krijgt een brief van het Centraal Justitieel incassobureau te Leeuwaarden thuisgestuurd. Bent u het niet eens met deze boete? Dan kunt u bezwaar maken bij de officier van justitie. Dit moet binnen zes weken na de verzenddatum van de beschikking.

Parkeerautomaat stuk

Op de automaat staat een telefoonnummer waar u kunt melden dat deze stuk is. Een kapotte parkeerautomaat betekent niet dat u niet hoeft te betalen. U moet uw kaartje dan bij de dichtstbijzijnde parkeerautomaat kopen of op een andere plek parkeren.

Bekeuring

Parkeert u op een plek waar niemand mag parkeren of maakt u een verkeersovertreding? Dan krijgt u een zogenaamde Mulder- beschikking of een verkeersbeschikking. Deze beschikking krijgt u via het Centraal Justitieel Incassobureau.

Heeft u te weinig betaald bij de parkeerautomaat of niet de juiste parkeervergunning? Dan krijgt u van de gemeente een parkeerboete. Een parkeerboete heet ook wel een naheffingsaanslag parkeerbelastingen. 

Boetebase kunt u zien wat deze feitcode inhoud en wat het bijbehorende boete bedrag is. Hebt u een boete gehad? Rechts boven, op het kaartje vindt u een feitcode. Via onderstaande link kunt u zien wat deze feitcode inhoud en wat het bijbehorende boete bedrag is.

www.boetebase.om.nl(externe link)

Bezwaarschrift indienen verkeersbeschikking

Vindt u dat uw verkeersbeschikking onterecht is? Dan kunt u een bezwaarschrift(externe link) indienen. Dit doet u schriftelijk binnen 6 weken nadat u de beschikking heeft ontvangen.

Heeft deze informatie u geholpen?