Wij hechten grote waarde aan het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met privacygevoelige informatie. Als gemeente versturen wij regelmatig privacygevoelige informatie via e-mail. Omdat verzending via ‘gewone’ e-mail in toenemende mate kwetsbaar is, versturen wij vertrouwelijke informatie alleen nog maar via een beveiligde mailomgeving. Hiervoor maken wij gebruik van Smartlockr.

Met Smartlockr worden onze e-mails en bijlages beveiligd als we gevoelige informatie versturen. Denk hierbij aan cliëntgegevens, BSN-nummers of medische informatie. Uw privacy blijft daarmee zo goed mogelijk beschermd. En u kunt er zeker van zijn dat uw gevoelig informatie niet door mensen wordt gelezen die daar geen toegang toe mogen hebben. Daarnaast is het beveiligen van e-mail of bestanden met gevoelige informatie wettelijk verplicht.

Hoe opent u een bericht van Smartlockr?

Het kan zijn dat u voor het lezen van een e-mail of het openen van een bijlage die u van ons ontvangt een extra stap moet zetten om de informatie te kunnen zien. U moet dan bijvoorbeeld een wachtwoord of een sms-code invullen.

Hieronder leggen wij uit hoe u beveiligde e-mails en bestanden eenvoudig kunt openen.

U heeft een beveiligde e-mail ontvangen en moet deze openen met een wachtwoord of sms-code

  1. Klik in de beveiligde e-mail op de knop “Open bericht” of “Download bestanden”.

  2. Je komt dan op een pagina waar je op “Stuur mijn wachtwoord” of “Stuur mijn SMS code” kunt klikken. 

  3. Je krijgt hierna het wachtwoord (per e-mail) of de sms-code (op je mobiele telefoon).

  4. Gebruik die sms-code of dat wachtwoord om je beveiligde e-mail te openen.

Reageren op een veilig verzonden e-mailbericht?

Als u een beveiligd bericht heeft gekregen kunt u via dat bericht ook een antwoord sturen dat beveiligd wordt door Smartlockr. Klik op de knop "Beantwoorden" om meteen uw antwoord te versturen. Een fijn idee als u gevoelige informatie of bijlages naar gemeente Beverwijk verstuurt.

Zelf een gesprek starten?

Gebruik hiervoor deze link van Smartlockr. Hiermee kan je op een veilige manier een bericht versturen naar de gemeente. Uw bericht wordt verzonden naar info@beverwijk.nl. Moet uw bericht naar een andere afdeling? Meldt dit duidelijk in uw bericht.

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Neem dan contact op met de afzender van de e-mail.

Heeft u vragen over Smartlockr? Hun klantenservice(externe link) helpt u graag verder.

Heeft deze informatie u geholpen?