Op deze pagina vindt u informatie als u werkloos bent of werk zoekt. Ook vindt u hier tips over meedoen in de samenleving. We leggen uit hoe wij u proberen te helpen met re-integratie en werk zoeken.

Werk zoeken

U kunt op werk.nl(externe link) veel informatie vinden. U kunt zich inschrijven als werkzoekende of direct een uitkering aanvragen. Ook kunt u via deze website zoeken naar een baan.

Heeft u al een werkloosheiduitkering of een bijstandsuitkering? Dan kunt u uw gegevens bekijken en aanpassen via de website werk.nl(externe link)

Re-integratie

Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee doet in de samenleving. Als u in staat bent om te werken dan bent u ook verplicht om te solliciteren.

Wilt u hulp om terug te komen op de arbeidsmarkt? Dan kunt u contact opnemen met werkcoaches van de organisatie IJmondwerkt. Meer informatie kunt u vinden op IJmondwerkt(externe link)

Werkloos en jonger dan 27 jaar

U wordt na uw aanmelding op werk.nl opgeroepen door IJmondwerkt. Samen met IJmondwerkt kijkt u of u binnen 4 weken aan de slag kan. Bijvoorbeeld door een nieuwe baan of het volgen van een studie.

Lukt het niet om binnen 4 weken aan de slag te gaan? Dan krijgt u van ons een uitnodiging om een bijstandsuitkering aan te vragen. Krijgt u de bijstandsuitkering? Dan worden de eerste 4 weken dat je werk zocht met terugwerkende kracht betaald. Meer informatie over de bijstandsuitkering vindt u op de pagina Bijstandsuitkering

Werkloos en ouder dan 27 jaar

U wordt na uw aanmelding op werk.nl opgeroepen door ons en IJmondwerkt. IJmondwerkt helpt u met het vinden van een baan. Bijvoorbeeld door een sollicitatietraining of hulp bij het maken van uw CV.

Wij helpen u bij het aanvragen van een bijstandsuitkering. Meer informatie over de bijstandsuitkering vindt u op de pagina Bijstandsuitkering

Werkervaring opdoen

Heeft u een uitkering en bent u nog opzoek naar een nieuwe baan? U kunt werkervaring opdoen via vrijwilligerswerk. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij uw werkcoach van IJmondwerkt of uw contactpersoon bij de gemeente.

Kunt u niet werken?

Als u niet kan werken dan zullen wij kijken naar andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan aangepast werk of werken terwijl u uw uitkering houdt. Wij zullen mensen met een beperking helpen met het vinden van werk.

Meer informatie hierover kunt u vinden op Beverwijkwijzer.nl(externe link) U kunt ook informatie over verschillende uitkeringen en toeslagen op onze website op de pagina Informatie uitkeringen

Heeft deze informatie u geholpen?