Gehandicaptenparkeerplaats

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurder en/of passagier? Dan kunt u bij ons een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aanvragen. Na een medische keuring en een verkeerstechnisch onderzoek van handhaving en politie krijgt u de beslissing. Bij een positieve beslissing wordt er een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in de buurt van uw woning aangelegd.

Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

Wilt u liever persoonlijk een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen? Maak dan een afspraak.

Wij willen u erop wijzen dat er geen verkeerstechnisch onderzoek (telling) plaatsvinden in de schoolvakanties en de maanden juli en augustus. Deze periodes geven een onevenredig beeld van de parkeerdruk. Woont u in Wijk aan Zee dan is voorgaande zin niet van toepassing. Aangezien in Wijk aan Zee de parkeerdruk tijdens de schoolvakanties en de maanden juli en augustus juist kan toenemen is besloten om gedurende deze periode de verkeerstechnisch onderzoek (tellingen) in Wijk aan Zee wel te laten plaatsvinden.

Wat kost een gehandicaptenparkeerplaats?

De aanvraag voor een gehandicaptenparkeerplaats kost € 66,65. U betaalt dit meteen bij de aanvraag.

Nieuwe auto gekocht of ander kenteken. Wat nu?

Heeft u al een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats en heeft u een andere auto gekocht? Dan kunt u met dit formulier uw kenteken laten veranderen.

Verlengen gehandicaptenparkeerplaats

U kunt uw gehandicaptenparkeerplaats verlengen door een nieuwe gehandicaptenparkeerplaats aan te vragen.

Heeft deze informatie u geholpen?