Voor het aanvragen van een identiteitskaart (ID-kaart) komt u persoonlijk langs op het Stadhuis. Maak hiervoor een afspraak. Vijf werkdagen later kunt u de ID-kaart ophalen. Ook hiervoor maakt u een afspraak.

Kosten

Tarieven identiteitskaart
Leeftijd kost Spoedaanvraag Geldigheid Verwerkingstijd Verwerkingstijd bij spoedaanvraag
18 jaar of ouder €64,00 €50,90 is 10 jaar geldig ligt na 5 werkdagen voor u klaar als u voor 14.00 uur een spoedaanvraag doet, kunt u de identiteitskaart de volgende werkdag ophalen
jonger dan 18 jaar €32,90 €50,90 is 5 jaar geldig ligt na 5 werkdagen voor u klaar als u voor 14.00 uur een spoedaanvraag doet, kunt u de identiteitskaart de volgende werkdag ophalen

Aanvragen reisdocumenten niet mogelijk op 29 en 30 juli

Vanaf 2 augustus 2021 komt er een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. Deze ID-kaart heeft 2 vingerafdrukken van de kaarthouder en een QR-code met het burgerservicenummer (BSN). Er is onderhoud aan het systeem nodig om het nieuwe model van de identiteitskaart in te voeren. Dit betekent dat u op donderdag 29 juli en vrijdag 30 juli geen paspoort of identiteitskaart kunt aanvragen.

Hoe werkt het?

U kunt een Nederlandse ID-kaart aanvragen als:

  • u staat ingeschreven in de gemeente Beverwijk
  • u heeft de Nederlandse nationaliteit

Let op! vanaf 4 januari 2021 is uw identiteitskaart vernieuwd en heeft een extra functie. U kunt ermee inloggen bij de overheid, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds. Na het ophalen van uw identiteitskaart bij de gemeentebalie, ontvangt u daarom binnen 5 werkdagen een brief van DigiD. Daarmee kunt u die inlogfunctie activeren. Kijk voor meer informatie op www.digid.nl

Wat heb ik nodig?

  • Alle paspoorten en identiteitskaarten die u nog heeft, ook als ze zijn verlopen.
  • Neem een recente pasfoto mee. Let op de eisen aan een pasfoto. Op het Stadhuis is geen pasfotohokje.
  • Neem een bankpas of contact geld mee. U betaalt gelijk bij de aanvraag.

Jonger dan 12 jaar?

Neem dan het volgende mee:

  • Een origineel identiteitsbewijs of een gewaarmerkt kopie van het identiteitsbewijs van beide ouders of van degene die het gezag heeft.
  • Een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier van beide ouders of van degene die het gezag heeft.

Wat kost een identiteitskaart aanvragen?

De kosten voor het aanvragen van een identiteitskaart in 2021 zijn:

  • voor volwassenen (ouder dan 18 jaar): € 64,00. De identiteitskaart is 10 jaar geldig.
  • Voor kinderen (jonger dan 18 jaar): €32,90. De identiteitskaart is 5 jaar geldig.
  • extra kosten voor een spoedaanvraag: €50,90

Hoelang duurt het?

Vijf werkdagen na de aanvraag kunt u uw nieuwe identiteitskaart ophalen in het stadhuis.
Voor het afhalen van uw ID-kaart kunt u een afspraak maken. Als u uw ID-kaart niet binnen drie maanden ophaalt, dan vernietigen wij uw ID-kaart. 

Spoedaanvraag

Een spoedaanvraag kost €49,85 extra. Maak telefonisch een afspraak voor de spoedaanvraag. U kunt dezelfde dag nog langskomen. Als uw afspraak voor 14.30 uur is, dan kunt u uw ID-kaart de volgende werkdag afhalen. Als u uw oude ID-kaart kwijt bent, duurt de spoedaanvraag langer.

Identiteitskaart verloren of gestolen

Is uw ID-kaart verloren of gestolen? Geeft dit zo snel mogelijk aan ons door. Maak hiervoor een afspraak, via de knop afspraak ID-kaart. Tijdens deze afspraak kunt u doorgeven dat uw paspoort of identiteitsbewijs verloren of gestolen is. U kunt meteen een nieuw ID-kaart aanvragen.

Identiteitskaart aanvragen

Heeft deze informatie u geholpen?