U vraagt een paspoort persoonlijk aan. Maak hiervoor een afspraak. Na vijf werkdagen kunt u uw nieuwe paspoort ophalen. Ook hiervoor maakt u een afspraak.

Kosten en wachttijd

Tarieven reisdocumenten
LeeftijdkostSpoedaanvraagGeldigheidVerwerkingstijdVerwerkingstijd bij spoedaanvraag
18 jaar of ouder€77,85€53,00is 10 jaar geldigligt na 5 werkdagen klaarals u voor 12.00 uur een spoedaanvraag doet, kunt u uw paspoort de volgende werkdag ophalen
jonger dan 18 jaar€58,85€53,00is 5 jaar geldigligt na 5 werkdagen klaarals u voor 12.00 uur een spoedaanvraag doet, kunt u uw paspoort de volgende werkdag ophalen

Hoe werkt het aanvragen van een paspoort?

U kunt een Nederlands paspoort aanvragen als u:

  • ingeschreven staat bij de gemeente Beverwijk;
  • de Nederlandse nationaliteit heeft.

Bij de aanvraag worden vingerafdrukken genomen. Wilt u daar meer over weten? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid(externe link)

Wat heb ik nodig?

  • Neem alle paspoorten en ID-kaarten mee die u hebt. Ook als ze zijn verlopen.
  • Neem een recente pasfoto mee, niet ouder dan 6 maanden. Let op de eisen aan een pasfoto(externe link). In het Stadhuis is geen pasfotohokje.
  • Neem een bankpas of contact geld mee. U betaalt gelijk bij de aanvraag.

Vraagt u een paspoort aan voor een persoon onder de 18 jaar? Neem dan ook mee een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier van beide ouders of van degene die het gezag heeft. En een origineel identiteitsbewijs of een gewaarmerkt kopie van degene die ondertekenen.

Wat kost een paspoort aanvraag?

De kosten voor het aanvragen van een paspoort in 2023 zijn:

  • voor volwassenen (ouder dan 18 jaar): € 77,85
  • Voor kinderen (jonger dan 18 jaar): € 58,85
  • extra kosten voor een spoedaanvraag: € 53,00

Hoe lang duurt een paspoort aanvraag?

Normale aanvraag

Vijf werkdagen na de aanvraag kunt u uw nieuwe paspoort ophalen in het Stadhuis. Voor het afhalen van uw paspoort kunt u een afspraak maken. Als u uw paspoort niet binnen drie maanden ophaalt, dan vernietigen wij uw paspoort.

Spoedaanvraag

Nog sneller uw paspoort nodig? Doe een spoedaanvraag. Een spoedaanvraag kost € 51,60 extra. Maak telefonisch een afspraak voor de spoedaanvraag. U kunt dezelfde dag nog langskomen. Als uw afspraak voor 14.30 uur is, dan kunt u uw paspoort de volgende werkdag afhalen. Als u uw oude paspoort kwijt bent, kan de aanvraag langer duren.

Aanvullende informatie voor aanvraag paspoort

U kunt ook een nieuw paspoort aanvragen als uw huidige paspoort nog geldig is. Bijvoorbeeld als u naar een land wilt reizen waarvoor uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn.

Heeft deze informatie u geholpen?