Reisdocument verlengen, wees er snel bij!

De vakantieperiode staat voor de deur! En stel je voor: je staat op het punt om jouw koffers te pakken voor die welverdiende vakantie. Maar dan slaat de paniek toe bij het controleren van de reisdocumenten. Jouw paspoort of identiteitskaart is verlopen. En je reis staat voor de deur. Bij de gemeente is het druk met aanvragen voor nieuwe reisdocumenten. Waardoor het moeilijk is om op korte termijn een afspraak te maken om langs te komen. Een hoop onnodige stress, waar we je graag voor willen behoeden.

Dit jaar verwachten we een aanzienlijke hoeveelheid aanvragen. Meer dan 6.000 inwoners hebben namelijk een nieuw reisdocument nodig. Wil je er zeker van zijn dat jouw nieuwe paspoort of identiteitskaart op tijd klaar is? Dan is het zaak om jouw reisdocument ruim op tijd aan te vragen. Gelukkig bieden we een makkelijke oplossing: start jouw aanvraag digitaal via beverwijk.nl/reisdocument. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld: een digitale aanvraag is namelijk 10 euro goedkoper. Maak vervolgens meteen een afspraak in het Stadhuis, waar je een pasfoto inlevert, een vingerafdruk achterlaat en een handtekening zet. Een kleine moeite die ongeveer 5 minuten in beslag neemt. Na 5 werkdagen kun je jouw paspoort of ID-kaart afhalen bij het Stadhuis, zonder afspraak.

Liever geen online aanvraag? Geen probleem, je kunt nog steeds persoonlijk een afspraak maken via beverwijk.nl/afspraak-maken of telefonisch via 025125256.

En voor de last-minute avonturiers onder ons: spoedaanvragen zijn ook mogelijk. Maar laten we eerlijk zijn, waarom die extra stress als het niet nodig is? En een spoedaanvraag is ook een stuk duurder.

Op tijd jouw paspoort of identiteitskaart aanvragen, is het beste souvenir dat je jezelf voor de vakantie kunt geven. Dat andere souvenirtje volgt wel tijdens de reis. Als je gaat: veel plezier!