Van 30 september tot 7 oktober, tijdens de landelijke week tegen eenzaamheid 2021, is het thema ‘Kom erbij!’ Deze week staat in het teken van ontmoeting en verbinding en wil mensen dichter bij elkaar brengen. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Een klein gebaar kan het verschil maken. Net als vorig jaar zijn er extra activiteiten in buurtcentra, bibliotheek en kunt u wandelen met wandelgroepen.  

Een greep uit de activiteiten 

Het Sociaal team en de instellingen uit Beverwijk hebben dit voor u georganiseerd. Het overzicht van alle activiteiten vindt u op de kalender ‘Week voor Ontmoeting’. Zo kunt u wandelen met een fysiotherapeut, huisarts of sportcoach; naar een open atelier met creatieve activiteiten, of een bezoek brengen aan de buurttuin bij Wijk aan Duin. Er zijn ook dagen waar u elkaar kunt ontmoeten met koffie of een maaltijd in de buurtcentra, alleen of samen met een vriend of vriendin. En woensdag 6 oktober staat de koffie klaar bij de informatiekraam over alle wekelijkse activiteiten in Beverwijk, op de weekmarkt in de Breestraat in Beverwijk. Komt u ook? 

Podcast Milou Mignon

Tijdens opening van de Week voor Ontmoeting donderdag 30 september om 10.45 uur in Ontmoetingscentrum De Stut, lanceert kunstenaar Milou Mignon de podcast Poppenhuis, over de ‘Kunst van Ontmoeting’. Een mooi en waargebeurd verhaal over de  83-jarige Henny Brandjes. Zij maakte poppenhuizen en verkocht deze op De Bazaar. Daar ontmoette zij vele bezoekers en ging met hen in gesprek. U kunt de podcast beluisteren via Spotify of door deze qr-code te scannen.

Eenzaamheid 

Meer dan een miljoen mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder mee kunnen doen in de samenleving en het gevoel van het tekortschieten van welzijn of geluk. Er kan een vicieuze cirkel ontstaan waarbij deze gevolgen het gevoel van eenzaamheid versterken. Een goede reden om op tijd te handelen! 

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid 

De Week tegen Eenzaamheid 2021 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. meer dan 250 gemeenten en 160 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties mee. Zij hebben zich gecommitteerd om actief én gezamenlijk de trend van eenzaamheid te doorbreken. Kijk wat u kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl