Gaat u een evenement organiseren? Voor een klein evenement maakt u een melding via een e-mail. Voor een groot evenement vraagt u een vergunning aan. Hierdoor leest u of u evenement klein of groot is.

Klein evenement

Voor kleine evenementen zoals een buurtbarbecue, een sponsorloop of een wijkfeest kan een melding voldoende zijn. Het evenement moet dan wel aan onderstaande criteria voldoen:

 • er worden minder dan 500 bezoekers/deelnemers verwacht
 • het evenement vindt plaats tussen 10.00 - 24.00 uur
 • er wordt geen muziek voor 10.00 en na 23.00 uur (af)gespeeld
 • er is geen noemenswaardige belasting voor de leefomgeving en de openbare orde en veiligheid
 • doorgaande wegen worden niet afgesloten
 • het evenement vindt niet plaats op de rijbaan
 • het evenement vormt geen belemmering voor het verkeer en de hulpdiensten

Voldoet uw kleine evenement aan deze criteria? Dan kunt u een melding doen via e-mail met daarin de datum, locatie en tijd van uw evenement. Twijfelt u? Neem dan contact op met het team Vergunningen via 0251 256 256

Groot evenement

Voor publiek toegankelijke evenementen, in de openbare ruimte, is een vergunning nodig. Denk bijvoorbeeld aan muziekevenementen, rommelmarkten. Wilt u bijvoorbeeld een muziekevenement organiseren en uw evenement voldoet niet aan de criteria van een klein evenement? Maak dan een afspraak met het team Vergunningen voor een intakegesprek via 0251 256 256. In dit gesprek krijgt u informatie over het proces, de benodigde stukken en eventueel andere benodigde ontheffingen en vergunningen zoals:

 • ontheffing voor planologisch strijdig gebruik. Deze ontheffing is nodig als het  evenement niet overeen komt met het bestemmingsplan van de locatie
 • brandveilig gebruik inrichtingen en (tijdelijke) bouwwerken
 • ontheffing op het verbod tot schenken van zwak alcoholische dranken
 • ontheffing geluidsnormen in een instelling. Als u versterkte muziek wilt laten horen heeft u een vrijstelling van de geluidsnormen nodig
 • ontheffing rijden op het strand
 • aanstellingsbesluit voor evenementenverkeersregelaars

Activiteiten en evenementen IJmond-Noord

In IJmond-Noord is altijd iets te doen. Hier vind je voortaan alle evenementen, handig bij elkaar. Van de weekmarkten tot de zomerfestivals, van muziekconcerten tot sporttoernooien, van theatervoorstellingen tot koopzondagen en van kunstroutes tot conferenties. Organiseer je zelf ook een activiteit of evenement? Meld het aan!

Waar moet ik aan voldoen?

De agenda is bedoeld voor alle activiteiten en evenementen (gratis of betaald) in IJmond-Noord die voor een breed publiek toegankelijk zijn en passen binnen onze merkwaarden.

Activiteit of evenement aanmelden(externe link)

Braderie en rommelmarkt

Voor het organiseren van een braderie en een rommelmarkt is een evenementenvergunning nodig.

Uitzondering: weekmarkt

Voor een standplaats op de weekmarkt kunt u contact opnemen met de marktmeester. De marktmeester is elke woensdag bereikbaar tussen 07.00 - 18.00 uur. En op dinsdag voor af- en aanmeldingen via telefoonnummer 06-54213341. Meer informatie over de weekmarkt staat op de Facebookpagina van Weekmarkt Beverwijk(externe link)

Wet Bibob

De gemeente kan besluiten om een Bibob-onderzoek in te stellen. De Wet Bibob is een instrument waarmee de gemeente kan voorkomen dat zij criminele activiteiten faciliteert. Ook helpt de wet de concurrentiepositie van bonafide ondernemers te beschermen.

Evenementenbeleid

Het is belangrijk om evenementen goed te organiseren, op goed gekozen locaties. Met een actueel evenementenbeleid worden evenementen makkelijker, sneller en veiliger georganiseerd. In het Evenementenbeleid staat hoe u een evenement goed regelt.

Heeft deze informatie u geholpen?