Evenementen organiseren

Als u een evenement wilt organiseren, moet u een evenementenvergunning aanvragen. In sommige gevallen is het maken van een melding voldoende. U kunt hieronder via de beslisboom controleren onder welke categorie uw evenement valt.

Beslisboom soort evenement

Verkeersregelaars

U regelt zelf de aanstelling voor verkeersregelaars bij evenementen.

  • De organisator van een evenement meldt de verkeersregelaars aan bij de SVNL
  • De organisator zet ze in voor een evenement

Alcohol schenken tijdens evenement

Als u een evenement organiseert, mag u niet zomaar alcohol schenken. Daarvoor heeft u toestemming nodig, dit heet een alcoholontheffing. Ga voor meer informatie naar de webpagina Tijdelijk alcohol schenken

Middelgroot evenement

Het evenement dat u wilt organiseren valt onder de categorie middelgrote evenementen. U heeft hiervoor een vergunning nodig. Het aanvraagformulier vindt u als pdf onderaan deze pagina.

Hoeveel kost een evenementenvergunning?

U betaalt leges voor het in behandeling nemen van uw aanvraag. Ook voor een eventuele afwijzing. Het bedrag voor een middelgroot evenement is € 353,55.

Klein evenement

Via de beslisboom kunt u zien of een vergunning nodig heeft voor uw klein evenement. Is sommige gevallen is een melding voldoende.

Klein evenement, vergunningsplicht

Het evenement dat u wilt organiseren valt onder de categorie kleine evenementen. U heeft hiervoor een vergunning nodig. Ga voor meer informatie naar de website.

Klein evenement, meldingsplicht

Het evenement dat u wilt organiseren valt onder de categorie kleine evenementen. U heeft hiervoor geen vergunning nodig. Een melding doen is voldoende, stuur hiervoor een mail naar omgevingsdesk@beverwijk.nl. Vermeld in de mail waar en wanneer het evenement plaatsvindt.

Groot evenement

Het evenement dat u wilt organiseren valt onder de categorie grote evenementen. U heeft hiervoor een vergunning nodig. Het aanvraagformulier vindt u als pdf onderaan deze pagina.

Hoeveel kost een evenementenvergunning?

U betaalt leges voor het in behandeling nemen van uw aanvraag. Ook voor een eventuele afwijzing. Het bedrag voor een groot evenement is € 707,30.

Evenementenbeleid

Het is belangrijk om evenementen goed te organiseren, op goed gekozen locaties. Met een actueel evenementenbeleid worden evenementen makkelijker, sneller en veiliger georganiseerd. In het Evenementenbeleid staat hoe u een evenement goed regelt.

Meer informatie?

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met een medewerker van Team Leefomgeving via 0251 256 256 of mailen naar omgevingsdesk@beverwijk.nl.

Activiteiten en evenementen IJmond-Noord

In IJmond-Noord is altijd iets te doen. Hier vind je voortaan alle evenementen, handig bij elkaar. Van de weekmarkten tot de zomerfestivals, van muziekconcerten tot sporttoernooien, van theatervoorstellingen tot koopzondagen en van kunstroutes tot conferenties. Organiseer je zelf ook een activiteit of evenement? Meld het aan!

Waar moet ik aan voldoen?

De agenda is bedoeld voor alle activiteiten en evenementen (gratis of betaald) in IJmond-Noord die voor een breed publiek toegankelijk zijn en passen binnen onze merkwaarden.

Activiteit of evenement aanmelden

Heeft deze informatie u geholpen?