Vanwege een technisch probleem heeft Gemeente Beverwijk moeten besluiten om de aanvraag van parkeerontheffingen uit te stellen. Vandaag zou er een brief en mail uitgaan naar vergunningshouders over het aanvragen van ontheffingen voor 2024. Pas na het weekend wordt besloten vanaf wanneer dit weer mogelijk is.

Het parkeerbeleid van Gemeente Beverwijk verandert per 1 januari 2024. Parkeervergunningen worden straks formeel parkeerontheffingen. Bestaande vergunningen eindigen automatisch op 31 december. Ontheffingen moeten speciaal worden aangevraagd. De techniek staat helaas niet toe dat dit nu al kan. De gemeente betreurt de vertraging van het aanvraagproces.

Nieuw parkeerbeleid vanaf 1 januari 2024

Voor vergunningshouders verandert er veel door de komst van het nieuwe parkeerbeleid. Alle blauwe zones in het centrum van Beverwijk worden betaald parkeren. Een derde parkeerontheffing kan per woonadres niet meer worden aangevraagd, tenzij de bewoners nu al over een derde vergunning beschikken. Nieuw is de bezoekersregeling, waarmee centrumbewoners hun bezoek kunnen laten parkeren in deze zone voor maximaal 200 uur per jaar tegen een gereduceerd tarief (0,25 euro per uur). Voor Wijk aan Zee en het Bazaar-gebied blijven de oude regelingen van kracht.

Het aantal parkeerontheffingen voor bedrijven wordt ook maximaal twee per adres. Bedrijven kunnen geen gebruik maken van de bezoekersregeling, tenzij de ondernemer woont op het adres waar ook het eigen bedrijf zit.

Gemeente betreurt vertraging aanvraagproces

Zodra het technische probleem is verholpen, kunnen parkeerontheffingen worden aangevraagd voor 2024. Gemeente Beverwijk laat begin volgende week weten wanneer vergunningshouders dit alsnog kunnen doen.

Meer informatie over het nieuwe parkeerbeleid staat in de Q&A Parkeren.