Gaat u duurzaam verbouwen? Wilt u energie besparen in uw woning? Kom kijken bij huiseigenaren die dit al hebben gedaan. Via het platform Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Dit jaar kunt u op 29 oktober en 5 november gluren bij duurzame buren.

Ervaar duurzaam wonen van dichtbij

Via de website van Duurzame Huizen Route bekijkt u voorbeelden, komt u in contact met een huiseigenaar in de buurt en kunt u om advies vragen. Deelnemers vertellen graag hoe zij hun huis aanpasten met bijvoorbeeld isolatie, een (hybride)warmtepomp en zonnepanelen. Op 29 oktober en 5 november stellen honderden huiseigenaren hun woning open voor bezoekers. In het werkgebied van Omgevingsdienst IJmond doen gemeente Beverwijk, Bloemendaal, Heemskerk, Heemstede, Landsmeer, Uitgeest, Velsen en Zandvoort mee.

Bent u al aan de slag gegaan?

Elke duurzame maatregel helpt met het besparen van energie of gas. Heeft u al iets in uw woning gedaan? Meld uw eigen woning aan en inspireer uw buren.

Onafhankelijk platform Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform vol met ervaringsverhalen over duurzaam wonen. Huiseigenaren laten zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en gaan met u in gesprek en delen hun ervaringen. Schrijf u in voor een bezoek of deel zelf uw verhaal via de website.

Website Duurzame Huizen Route(externe link)

We zetten ons in voor een duurzame toekomst

Het treffen van duurzame maatregelen maakt uw woning klaar voor de toekomst: met de energietransitie stappen we over naar duurzame elektriciteit en warmte. Dit is door de overheid opgenomen in het Klimaatakkoord. Nederland gebruikt in 2050 alleen nog duurzame energie. Bent u nog op zoek naar passende maatregelen? Meer informatie is te vinden op de website van Duurzaam Bouwloket.

Website Duurzaam Bouwloket(externe link)