Vanaf 1 april 2021 kunnen ouders waarvan hun kindje is geboren in Beverwijk een digitale geboorteaangifte doen bij de gemeente Beverwijk. Het is dan niet meer nodig om naar het Stadhuis te komen.

We kunnen ons voorstellen dat ouders van een pasgeboren kind niet staan te springen om een afspraak te maken om naar het Stadhuis te gaan. Je hebt wel wat anders aan je hoofd. Vanaf 1 april kunnen kersverse ouders gewoon thuis of zelfs al in het ziekenhuis digitaal aangifte doen. Wat je hiervoor nodig hebt is je DigiD en het roze of blauwe kaartje van de verloskundige of het ziekenhuis.

Wat kan er nog meer digitaal?

Het was al mogelijk om digitaal je verhuizing door te geven of uittreksels en afschriften aan te vragen maar de digitalisering gaat verder. Naast geboorteaangifte kun je straks veel zaken al thuis regelen. Denk hierbij aan een vermissing van een paspoort of ID-kaart doorgeven, geheimhouding aanvragen, stempas aanvragen of emigratie doorgeven. In de loop van het komende jaar komt hier nog een aantal eDiensten bij zoals het aangeven van een huwelijk of partnerschap.

Toch liever langskomen? Maak dan een afspraak

Vanaf 1 april kun je dus op www.beverwijk.nl terecht voor een groot aantal zaken. Maar als je liever toch naar het Stadhuis wil komen, dan kan dat. Maak hiervoor dan een afspraak of neem contact op met ons klant contact centrum.