De stijgende energieprijzen raken ons allemaal. Duurzaam Bouwloket, het energieloket van gemeente Beverwijk biedt hulp bij besparen, isoleren en verduurzamen. In Beverwijk Centrum start in januari een wijkactie om energie te besparen. Woningen in het Centrum kunnen over het algemeen veel beter geïsoleerd worden waardoor het energieverbruik omlaag gaat. Wonen wordt hierdoor in alle seizoenen comfortabeler. 

Online informatieavond
Op donderdag 26 januari 2023 wordt een online informatieavond voor bewoners van Beverwijk Centrum georganiseerd. Een onafhankelijk adviseur van Duurzaam Bouwloket informeert wijkbewoners over kansen om in hun huis energie te besparen en over subsidie- en financieringsmogelijkheden. Daarnaast wordt in deze wijk een isolatieactie georganiseerd in samenwerking met deskundige isolatiebedrijven. De actie wordt tijdens de informatieavond toegelicht. 


Gratis advies op maat
Tijdens de informatieavond worden de energiebesparings- en verduurzamingsmogelijkheden van de meest voorkomende woningtypen uit de wijk toegelicht. Om de verschillende mogelijkheden te bepalen, heeft Duurzaam Bouwloket vooraf bij verschillende voorbeeldwoningen in de wijk energiescans afgenomen. Inwoners konden zich hier eerder voor aanmelden. Aan de hand van de resultaten van de energiescans konden adviezen per woningsoort worden opgesteld. Hiermee kan Duurzaam Bouwloket bewoners advies op maat geven. 

Meer informatie en aanmelden
Kijk om je aan te melden en voor meer informatie over de actie en mogelijkheden op: www.duurzaambouwloket.nl/energiebesparing-beverwijk(externe link)

Duurzaam Bouwloket is hét energieloket voor heel Beverwijk
Ook inwoners uit andere wijken die hulp willen bij het verduurzamen en energiezuinig maken van hun woning kunnen contact opnemen met Duurzaam Bouwloket. Het onafhankelijke, deskundige energieloket van gemeente Beverwijk begeleidt huiseigenaren kosteloos naar een energiezuinige woning. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl/beverwijk(externe link) voor meer informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies en financieringen en lokale initiatieven en acties.