Schoon, Heel en Veiligdag Plantage en Kuenenkwartier

Op woensdag 10 juli organiseren we weer een Schoon, Heel en Veilig dag in Kuenenkwartier. Deze keer gaan we aan de slag in de straten Plantage, Galgenweg, Oostertuinen, Wijk aan Duinerweg, Bergerslaan, Peelstraat, Grebbestraat, Dekkerstraat, Elink Sterkstraat, Berghuisstraat, Wilgenhoflaan, Rijvordtlaan en Arendsweg. Woont u in deze buurt? Vanaf 09.00 uur bent u van harte welkom bij café Scheiwijck, Arendsweg 64. Hieronder leest u waar u bij kunt helpen.

Buurt opschonen en opknappen 

Met elkaar gaan we in de buurt aan de slag. Help jij ook mee? Prikstokken zijn beschikbaar om samen het afval op te ruimen. Heb je verbeterpunten voor de buurt? Laat het ons vooral weten op deze dag!

Ook Stichting Welzijn Beverwijk, brandweer en politie, WoonOpMaat, HVC, Sociaal team Beverwijk en IJmond Werkt steken de handen uit de mouwen. Van losse stoeptegels recht leggen tot putten schoonmaken en bankjes maken. We gaan er mee aan de slag.

HVC haalt grofvuil op 

Heeft u oude matrassen, kasten of banken die u wilt wegdoen? Leg uw spullen op 10 juli neer bij het afvalinzamelpunt bij u in de straat. HVC komt tussen 09.00 uur en 13.00 uur langs om grofvuil op te halen.

Brandveiligheid met de Brandweer 

Brand. Iets waaraan we liever niet denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. Gelukkig kun je met een paar simpele maatregelen brandveilig(er) leven om brand te voorkomen. Of als het toch mis gaat, de schade beperken. De brandweer geeft advies.

Energieadvies van EcoBeverwijk 

Wilt u weten hoe u geld kunt besparen op uw energierekening? Of waar u kunt beginnen met het verduurzamen van u huis? EcoBeverwijk is aanwezig en geeft gratis energieadvies.

Gratis compost, waardebonnen voor planten en tuinadvies van Kwekerij Garden Design

Breng tussen 13.00 en 15.00 uur uw tegels naar café Scheiwijck en ruil ze in voor groen! Ontvang een zakje compost, een waardebon voor een plantje en deskundig advies over je tuin van Kwekerij Garden Design. Een perfecte manier om uw tuin op te fleuren!
Let op: Maximaal 1 waardebon per huishouden. De tegels moeten plaatsmaken voor groen. 
Meer informatie over deze actie vindt u op de pagina tegelwippen.

Voetbalwedstrijd voor jeugd 

Jongerenwerk organiseert een voetbalwedstrijd bij het Cruyff Court Rafael van der Vaart. De wedstrijdjes zijn tussen 14.00 uur en 16.00  uur. 

Sluit de dag met ons af 

Om 15.00 uur bent u van harte welkom om samen met ons de dag af te sluiten. 
Kom en doe mee! Samen maken we de buurt een fijne plek om te wonen.