De dertiende Stadsfotograaf van Beverwijk, Marissa Ooijevaar, stelt vanaf maandag 18 september tot vrijdag 3 november een serie prachtige foto’s tentoon. De tentoonstelling is te vinden in de publiekshal van het stadhuis van Beverwijk. Het thema van de twaalfdelige fotoserie is ‘Kunst uit de Wijk’. U kunt tijdens openingsuren het stadhuis binnenlopen om de foto’s te bewonderen.

Kunst uit Beverwijk op de gevoelige plaat

Stadsfotograaf Marissa Ooijevaar heeft gekozen voor het onderwerp ‘Kunst uit de Wijk’. Beverwijk kent namelijk tientallen kunstenaars die prachtige kunstwerken maken. Zij bewerken materialen als metaal, hout en glas of maken digitale kunst. Fotograaf Marissa heeft zes kunstenaars uitgekozen en ze tijdens hun werk vastgelegd op de gevoelige plaat. Ook heeft ze hun kunstwerken van dichtbij gefotografeerd. 

ISOO verheugd met fotoserie

Stadsfotograaf Beverwijk maakt deel uit van ISOO, het fotografiecentrum voor de IJmond, dat zich bevindt in Beverwijk. ISOO is zeer verheugd met het werk van Marissa. Er zijn prachtige kleuren door de hele serie zichtbaar. Maar ook de gekozen standpunten en omgeving die door de Stadsfotograaf zijn vastgelegd geven het geheel een mooi beeld. De diversiteit in het werk is bijzonder. Door de keuze om kunstenaars te fotograferen is er een serie ontstaan van foto’s die verbinding met elkaar hebben maar ook heel verschillend zijn.

Verkiezing door ISOO

ISOO streeft ernaar om jaarlijks een nieuwe Stadsfotograaf aan te wijzen. Zij roepen elk jaar dan ook iedereen op om foto’s in te leveren voor de verkiezing. De jury bestaat uit professionele- en oud Stadsfotografen, zij buigen zich ieder jaar over de inzendingen. De foto’s van de Stadsfotograaf worden gepubliceerd in diverse regionale kranten en op social media. Daarnaast worden ze tentoongesteld in het stadhuis.

Meer informatie

Meer informatie over ISOO, Stadsfotograaf Beverwijk en de tentoonstelling is te vinden op de website van ISOO. U bent van harte welkom om de tentoonstelling ‘Kunst uit de Wijk’ te bekijken tijdens openingsuren in de publiekshal van het stadhuis, Stationsplein 48 te Beverwijk.