Rijkswaterstaat voert vanaf maandag 22 mei tot en met zaterdag 29 juli herstelwerkzaamheden uit aan de Velsertraverse. Voor weggebruikers betekent dit mogelijk veel extra reistijd op drukke momenten. Om bewoners en ondernemers op deze korte termijn zo goed mogelijk te informeren, zijn twee inloopavonden georganiseerd in het Kennemer Theater.

Verkeer Velsen-Noord en Beverwijk vanaf 22 mei omgeleid

Verkeer uit Velsen-Noord en Beverwijk richting de Velsertunnel wordt omgeleid via Heemskerk. Dit is nodig om de draagkracht van het viaduct aan de N197 te herstellen. De omleidingsroute loopt via de N197 door Beverwijk over de Plesmanweg naar de aansluiting bij Heemskerk op de A9. Vanaf daar kan verkeer via de A9 richting Amsterdam of Alkmaar.

Velsertraverse blijft open vanuit Velsertunnel

Verkeer naar Velsen-Noord en Beverwijk blijft mogelijk via de Velsertraverse vanuit de Velsertunnel en de Parallelweg, maar de afrit 2 Beverwijk op de A22 vanuit de richting Alkmaar is afgesloten.

Viaductweg is weer open

De Viaductweg is gewoon open. Deze kleine tunnel naast het station van Beverwijk was de eerste anderhalve week dicht vanaf de Wijckermolen in de richting van de Parallelweg voor alle verkeer behalve voetgangers, (brom)fietsers, taxi's, OV-bussen en nood- en hulpdiensten. Op donderdag 1 juni 2023 is besloten om de Viaductweg per direct weer helemaal open te stellen voor alle verkeer. Rijkswaterstaat en Gemeente Beverwijk hebben dit in overleg besloten om de veiligheid en doorstroom te verbeteren.

Check verkeersinformatie en overweeg alternatieven

Om weggebruikers een alternatieve route te bieden, stelt Rijkswaterstaat tijdelijk de calamiteitenbogen tussen de A22 en de A9 open. Daarnaast roepen we mensen op om de verkeersinformatie te checken voordat ze op reis gaan en bij grote drukte ander vervoer of een ander tijdstip te overwegen. Een speciaal alternatief is de fietsactie ‘IJmond fietst door’. Deze actie stimuleert mensen uit de regio IJmond met spaarpunten om op de fiets te gaan. Kijk voor meer informatie op www.ijmonddoorfietsroute.nl.

Velsertraverse is na 29 juli weer helemaal te gebruiken

Rijkswaterstaat herstelt de draagkracht van het viaduct, zodat de Velsertraverse straks weer helemaal te gebruiken is. Zowel de zuidelijke kant als de noordelijke kant van het viaduct worden gerepareerd. Rijkswaterstaat tilt beide dekken een voor een op, verwijdert de oude opleggingen, herstelt het beton, plaatst nieuwe opleggingen en laat het dek weer zakken. De eerste vijf weken herstellen we het zuidelijk deel, daarna het noordelijk deel.

Stel uw vragen bij inloopbijeenkomsten op 15 en 16 mei

We begrijpen dat deze werkzaamheden veel impact hebben op bewoners, bezoekers en ondernemers van Velsen-Noord en Beverwijk. Heeft u naar aanleiding van deze brief vragen? Kom naar de inloopbijeenkomst op maandag 15 mei. Vanaf 19.30 uur bent u welkom in de kleine zaal van het Kennemer Theater. Het bezoekadres is Kerkplein 1, 1941 HD Beverwijk. Speciaal voor winkeliers en andere ondernemers is er een aparte informatiebijeenkomst op dinsdag 16 mei, op dezelfde locatie en hetzelfde tijdstip.

Meer weten over deze werkzaamheden?

Op www.rijkswaterstaat.nl vindt u meer informatie over de geplande werkzaamheden. Ook kunt u bellen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Kaart met omleidingen door werkzaamheden aan viaduct Velsertraverse