Sinds 3 juni is het Werkcentrum Zuid-Kennemerland en IJmond open. Werkzoekenden, werkenden en werkgevers kunnen bij het Werkcentrum terecht met vragen over werk, stappen in de loopbaan, (arbeidsmarktgerichte) scholing en personeelsvraagstukken. In het Werkcentrum bundelen de organisaties die de arbeidsmarktregio Zuid-Kennemerland en IJmond vormen hun krachten. Met het Werkcentrum wordt in onze regio een belangrijke stap gezet naar de landelijke ambitie om voor iedereen een toegankelijke route naar werk of scholing te realiseren. 

Spreekuren en locaties

5 dagen in de week organiseert het Werkcentrum inloopspreekuren in de regio. Langskomen bij de spreekuren kan zonder afspraak. In Beverwijk zijn elke week twee fysieke spreekuren:

  • Woensdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur, locatie: Sociaal Team Beverwijk, Wilgenhoflaan 2C
  • Donderdagochtend van 9.30 - 12.00 uur, locatie: IJmond Werkt! (Stadhuis), Stationsplein 48A

Voor de spreekuren in de andere gemeenten kunt u kijken op werkcentrumzuidkennemerlandenijmond.nl/agenda/inloopspreekuren. Ook organiseert het Werkcentrum iedere maandag een telefonisch spreekuur via 06 50 02 71 83.

Waarom een Werkcentrum

De regering heeft het plan om de arbeidsmarkt voor iedereen beter bereikbaar te maken. Dit houdt in dat iedereen toegang heeft tot de hulp die nodig is om aan het werk te komen. Uiterlijk 1 januari 2026 moet er in elke arbeidsmarktregio een Werkcentrum zijn waar werkzoekenden, werkenden en werkgevers terecht kunnen.

In Zuid-Kennemerland en IJmond is hierop vooruitlopend op 3 juni het Werkcentrum Zuid-Kennemerland en IJmond geopend. Naast fysieke locaties is er ook een digitaal Werkcentrum in de vorm van een website: werkcentrumzuidkennemerlandenijmond.nl.

Partners in het Werkcentrum

In het Werkcentrum bundelen de organisaties in de arbeidsmarktregio Zuid-Kennemerland en IJmond hun krachten. In Zuid-Kennemerland en IJmond zijn dit UWV, de gemeenten in de regio (Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort), vakbonden (CNV en FNV), participatiebedrijven (Spaarne Werkt en IJmond Werkt), werkgeversorganisaties (VNO-NCW West en AWVN) en onderwijs (SBB, Doorstroompunt, Nova College en Hogeschool InHolland). Ook wordt er nauw samengewerkt met het Leerwerkloket en het WerkgeversServicepunt in de regio.