Op zaterdag 2 september zetten tijdens de Dag van de Sport 2023 meer dan 25 sportaanbieders in Beverwijk hun deuren tussen 11.00 uur en 15.00 uur wagenwijd open. Iedereen kan dan de hele dag GRATIS de sporten ervaren die hij/zij/hen wil. Iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Aanmelden is niet nodig. Wij maken er deze dag een feestje van. Doe jij mee?

Wat gaan we doen?

Ken jij dat? Eigenlijk wil jij ook wel een sport beoefenen en meer bewegen. Maar welke sport of activiteit past echt bij jou? Sport of beweeg je liever individueel of hou je juist van sporten in groepsverband? Ben je iemand die ‘balgevoel’ heeft of toch liever met cardio of krachtsport bezig is? Zoek je een combinatie met lichaam en geest of wil je liever fysiek tot het uiterste gaan? Alles is mogelijk en er is geen beter moment dan zaterdag 2 september om dit te ervaren.

Doe jij mee?

Check voor het complete programma en alle deelnemende sportaanbieders op: 

Dag van de Sport Beverwijk(externe link)

Waarom een dag van de sport?

Sport brengt mensen niet alleen in beweging maar ook bij elkaar. Het draagt bij aan gezondheid en welzijn, verbindt mensen en fungeert als leerschool voor het leven. Een gezonde geest geeft een gezond lichaam. Mensen die meer bewegen en sporten zijn niet alleen lichamelijk en geestelijk fitter, ze hebben ook minder kans op ziektes. Het verbetert de kwaliteit van leven.

Sport heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie. Het zorgt namelijk voor verbinding en verbroedering tussen mensen. Denk bijvoorbeeld aan een sportvereniging als ontmoetingsplek. Sociale banden tussen groepen met verschillende sociale achtergronden worden versterkt door gezamenlijk aan lichaamsbeweging te doen. Als gevolg krijgen diverse culturen binnen onze maatschappij meer begrip en respect voor elkaar. En dat leidt weer tot meer acceptatie in de samenleving.

Voor ons zijn dat genoeg redenen om de ‘Dag van de Sport’ te organiseren. In samenwerking met het sportakkoord zetten heel veel sportverenigingen en sportorganisaties op zaterdag 2 september 2023 hun deuren open. Ons doel is om hier een jaarlijks terugkerende dag van te maken.

Sport voor iedereen

En ook als je iets minder te besteden hebt zijn er na de Dag van de Sport zijn voldoende mogelijkheden. Zo is er het Jeugdsportfonds(externe link) en zijn er ook mogelijkheden vanuit het Volwassenenfonds sport en cultuur. Beiden zorgen ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald als je moet rondkomen van het bestaansminimum.

Beverwijk Fit & Actief

Beverwijk Fit & Actief biedt een sport- en beweegprogramma voor alle doelgroepen en stimuleert een gezonde leefstijl, zodat ‘Iedereen mee kan doen’. Met diverse buurtsportcoaches worden allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Lees meer informatie op de website van Beverwijk Fit en Actief(externe link).

De Dag van de Sport is voor iedereen. Daar kunnen we niet duidelijk genoeg over zijn. Voor kinderen, jeugd en volwassenen. Voor elke culturele achtergrond. Voor gezinnen en als je alleen komt.

Hoe ziet het programma eruit?

Van ‘s morgens 11.00 uur tot ’s middags 15.00 uur zetten alle deelnemende sportaanbieders hun deuren open. Op onze website kun je alvast kijken welke organisatie je tijdens Dag van de Sport wil zien en vooral ervaren. Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Op het sportpark of bij de sportorganisatie word je welkom geheten. Daar staan onze trainers/instructeurs en begeleiders voor je klaar. Na een korte uitleg gaan we gelijk aan de slag. We laten je zien hoe de betreffende sport werkt en leggen uit waarom het zo leuk is. Natuurlijk krijg je na afloop een brochure mee en misschien nog iets extra’s zoals een gratis proefles.

Natuurlijk zijn wij enthousiast over onze eigen sport en vereniging! Daarom is het goed en leuk om deze dag juist bij meerdere organisaties langs te gaan. Zo krijg je een volledig beeld en kun je voelen wat het best bij jou past. Wij denken dat je deze dag ongeveer drie sportorganisaties kunt bezoeken.

En doe eens gek. Ga eens naar een sport waarvan je denkt: ‘Dat is niks voor mij’. Misschien word je heel erg verrast!