De Dag van de Sport is op zaterdag 21 augustus van 10.00 tot 16.00 uur bij 27 sportaanbieders.

Ken jij dat? Eigenlijk wil jij ook wel een sport beoefenen en meer bewegen. Maar welke sport of activiteit past nou bij jou? Sport of beweeg je liever individueel of hou je juist van sporten in groepsverband? Ben je iemand die ‘balgevoel’ heeft of toch liever met cardio of krachtsport bezig is? Zoek je een combinatie van lichaam en geest of wil je liever fysiek tot het uiterste gaan? Alles is mogelijk en er is geen beter moment dan het op zaterdag 21 augustus zelf te ervaren. In samenwerking met het sportakkoord zetten heel veel sportverenigingen en sportorganisaties op zaterdag 21 augustus 2021 hun deuren open. Met elkaar maken we er een feestje van!

Dag van de Sport Beverwijk

Waarom een dag van de sport?

Je wilt graag een sport beoefenen en meer bewegen. Maar je weet nog niet welke sport of activiteit bij jou past. Twijfel je of je liever individueel beweegt of juist in groepsverband? Ben je iemand die ‘balgevoel’ heeft of toch liever met cardio of krachtsport bezig is? Zoek je een combinatie van lichaam en geest of wil je liever fysiek tot het uiterste gaan? Er is geen beter moment dan de Dag van de Sport om dit uit te zoeken! Er zijn zoveel mogelijkheden. Kom het zelf ervaren op zaterdag 21 augustus.

Sport voor iedereen

En ook als je iets minder te besteden hebt: er zijn voldoende mogelijkheden. Zo is er het Jeugdsportfonds en zijn er ook mogelijkheden vanuit het Volwassenenfonds sport en cultuur. Beiden zorgen ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald als je moet rondkomen van het bestaansminimum.

Beverwijk Fit & Actief

Beverwijk Fit & Actief biedt een sport- en beweegprogramma voor alle doelgroepen en stimuleert een gezonde leefstijl, zodat ‘Iedereen mee kan doen’. Met diverse buurtsportcoaches worden allerlei activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Lees meer informatie op de website van Beverwijk Fit en Actief.

De Dag van de Sport is voor iedereen. Daar kunnen we niet duidelijk genoeg over zijn. Voor kinderen, jeugd en volwassenen. Voor elke culturele achtergrond. Voor gezinnen en als je alleen komt.

Hoe ziet het programma eruit?

Van ‘s morgens 10.00 uur tot ’s middags 16.00 uur zetten alle deelnemende sportaanbieders hun deuren open. Op de website kun je alvast kijken welke organisatie je tijdens Dag van de Sport wil zien en vooral ervaren. Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Op het sportpark of bij de sportorganisatie word je welkom geheten. Daar staan onze trainers/instructeurs en begeleiders voor je klaar. Na een korte uitleg gaan we gelijk aan de slag. We laten je zien hoe de betreffende sport werkt en leggen uit waarom het zo leuk is. Natuurlijk krijg je na afloop een brochure mee en misschien nog iets extra’s zoals een gratis proefles.

Natuurlijk zijn wij enthousiast over onze eigen sport en vereniging! Daarom is het goed en leuk om deze dag juist bij meerdere organisaties langs te gaan. Zo krijg je een volledig beeld en kun je voelen wat het best bij jou past. Wij denken dat je deze dag ongeveer drie sportorganisaties kunt bezoeken.

En doe eens gek. Ga eens naar een sport waarvan je denkt: ‘Dat is niks voor mij’. Misschien word je heel erg verrast!