Net als in 2022 kunnen huishoudens ook dit jaar een tegemoetkoming ontvangen voor de kosten van de energierekening. Deze tegemoetkoming kan worden aangevraagd zodra de wet Energietoeslag 2023 is ingegaan. Helaas is de ingangsdatum, die voor juni gepland stond, uitgesteld door de Minister voor Armoedebeleid, Carola Schouten(externe link). Een nieuwe ingangsdatum is nog niet bekend.

De prijzen van gas en elektra zijn in 2022 flink gestegen. Ook in 2023 zijn ze nog erg hoog. Huishoudens met een laag inkomen (maximaal 120% van het sociale minimum) konden in 2022 een eenmalige tegemoetkoming van € 1.300,- ontvangen. Ook in 2023 wordt deze tegemoetkoming weer beschikbaar gesteld zodra de wet is ingegaan.

Het wachten op de nieuwe ingangsdatum duurt voor mij te lang

Duurt het wachten op de nieuwe ingangsdatum te lang en lukt het u op dit moment niet om de energierekening te betalen? Wij kunnen u helpen met andere vormen van financiële ondersteuning. Kijk voor meer informatie op beverwijk.nl/laag-inkomen. Ook kunt u informatie vragen bij ons op het Stadhuis. Maak hiervoor een afspraak(externe link).