Inwoners met een laag inkomen konden in 2022 energietoeslag krijgen van € 1.300 euro netto per huishouden. Ook in 2023 krijgen inwoners met een laag inkomen € 1.300 energietoeslag. De Rijksoverheid heeft dat besloten, omdat de energieprijzen nog steeds hoog zijn. Op dit moment kunt u de energietoeslag voor dit jaar nog niet aanvragen.

Door de val van het kabinet is het onduidelijk wanneer de nieuwe wet Energietoeslag 2023 er komt. De Tweede Kamer besluit in september of zij de wet nog gaan behandelen. Anders wordt deze besproken door een nieuw kabinet. Wij kunnen pas aanvragen voor energietoeslag behandelen en deze betalen als de nieuwe wet er is. Zodra we meer weten, leest u het op deze pagina.

Kan ik een voorschot krijgen voor de energietoeslag 2023?

Sommige gemeenten hebben ervoor gekozen om een voorschot van €500 uit te betalen. De gemeente Beverwijk niet. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd ontvangt u in een keer het hele bedrag in 1 keer.

Kan ik hulp krijgen bij (dreigende) schulden? 

Duurt het wachten op de nieuwe ingangsdatum voor de energietoeslag 2023 te lang en lukt het u op dit moment niet om de rekeningen te betalen? Dan kunt u financiële hulp krijgen, ook als u (nog) geen schulden heeft. Schuldhulp via de gemeente is gratis. Kijk voor meer informatie op beverwijk.nl/laag-inkomen. Ook kunt u informatie vragen bij ons op het Stadhuis. Maak hiervoor een afspraak.