Staat er op uw adres iemand ingeschreven die er niet (meer) woont? Of ontvangt u post van de vorige bewoners? Dan kunt u de gemeente vragen om een adresonderzoek te starten. Wij onderzoeken dan waar die persoon wel woont.U kunt een adresonderzoek aanvragen als u langskomt in het Stadhuis. Maak hiervoor een afspraak. Onder het kopje ‘Wat heb ik nodig’ staat wat u moet meenemen naar de afspraak.

Hoe werkt het?

U moet ingeschreven staan op het adres waar u woont. Is er twijfel over de adresgegevens? Dan starten wij een adresonderzoek. Dit kan op verzoek van de huidige bewoner (eigenaar of huurder). Ook kan een instantie een adresonderzoek melden als zij de Basisregistratie Personen (BRP) gebruiken.

Wat heb ik nodig?

  1. Uw eigen legitimatiebewijs
  2. De naam van de vertrokken persoon
  3. Eventueel het nieuwe adres van deze persoon

Hoelang duurt het?

Zodra wij de aanvraag ontvangen, starten wij het onderzoek naar de juiste adresgegevens. We streven ernaar om het onderzoek binnen 3 maanden af te ronden. Soms kost een adresonderzoek meer tijd.

Na afloop van het onderzoek zullen wij de Basisregistratie Personen (BRP) bijwerken. Iemand wordt ingeschreven op een nieuw adres of uitgeschreven.

Uw eigen adres

Staat uw adres in onderzoek? Neemt dan telefonisch contact met ons op: 0251 256 256.

Staat u zelf niet of verkeerd ingeschreven?

Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitkeringen of toeslagen. Bijvoorbeeld studiefinanciering, kinderbijslag, AOW- of WW-uitkering of huurtoeslag. Geef zo snel mogelijk uw juiste adres door.

Schriftelijk aanvragen

Wilt u liever schriftelijk een adresonderzoek aanvragen? Stuur dan uw verzoek naar:

Gemeente Beverwijk
Team Publieke Dienstverlening
Postbus 450
1940 AL Beverwijk

Wat moet u meesturen?

  • Kopie van uw eigen legitimatiebewijs
  • De naam van de vertrokken persoon
  • Telefoonnummer en/of e-mailadres vertrokken persoon
  • Eventueel het nieuwe adres van deze persoon

Heeft deze informatie u geholpen?