Op dit moment zijn we bezig om voor de Alkmaarseweg een nieuw ontwerp te maken. Het gaat om het stuk Alkmaarseweg van het kruispunt Schans tot aan de Plesmanweg.

Het ontwerp is nog niet af

En we zijn er later klaar mee dan we hadden beloofd. Dit heeft verschillende redenen gehad. Een belangrijke oorzaak is dat we op de Alkmaarseweg niet genoeg ruimte hebben. We willen veel, maar dat is moeilijk in te passen. Daarom hebben we verschillende vormen moeten onderzoeken en van daaruit hebben we keuzes gemaakt. Daarnaast beperken de coronamaatregelen ons ook in de voortgang van het project.

We konden nog geen compleet ontwerp presenteren. Daarom hebben we de bewoners alvast laten weten wat we wel hebben via een nieuwsbrief. Waar staan we nu? En waarom hebben we sommige keuzes nu al wel gemaakt?

Hoe het nu is

In de nieuwsbrief vindt u een uitleg over de ontwerprichting, waarom we deze variant uitwerken en wat we met het riool gaan doen.

Onderhoud

In de tussentijd onderhouden we de Alkmaarseweg. Waar nodig wordt asfalt of voetpad gerepareerd. Op dit moment voeren we nu geen groot onderhoud uit.

Verkeerslichten kruispunt Hilbersplein / Büllerlaan

De verkeerslichten op het Hilbersplein / Büllerlaan zijn oud. Maar deze willen we op dit moment niet vervangen. De installatie moet daarom nog meegaan tot de herinrichting.

De zweepmasten (de masten die over de weg hangen) zijn zo slecht dat het niet veilig is deze nog te laten staan. De masten hebben we daarom weggehaald. De verkeerslichten boven de weg halen we ook weg. Daarvoor in de plaats is:

  • vanuit zuidelijk richting een verkeerslicht aan de linkerkant in het voetpad geplaatst.
  • vanuit noordelijke richting stond er al een verkeerslicht in het middeneiland. Dit is nu het enige verkeerslicht.

Heeft deze informatie u geholpen?