Met de duurzaamheidslening willen wij alle inwoners van Beverwijk de kans geven om energie en kosten te besparen, bij te dragen aan een beter milieu en het eigen woonplezier te verhogen. De duurzaamheidslening voor 2023 is aan te vragen via deze pagina: Duurzaamheidslening 2023 | Gemeente Beverwijk

Kijk voor de voorwaarden en het aanvragen van een Duurzaamheidslening op Omgevingsdienst IJmond

Doel van de duurzaamheidslening

Wij hebben als doel om in 2040 CO2-neutraal te zijn. Dat is nog een grote uitdaging. Daarom stellen wij financiële middelen beschikbaar in de vorm van een duurzaamheidslening.

Voor wie is de duurzaamheidslening?

De duurzaamheidslening is beschikbaar tegen een aantrekkelijke lage rente van 1,7% (stand op 1 januari 2024). In totaal is er 1 miljoen euro beschikbaar. Dit is voor particuliere huiseigenaren, kleine verhuurders en kleine verenigingen van eigenaren met minder dan 10 leden.

Met deze lening willen wij alle inwoners de kans geven om energie en kosten te besparen, bij te dragen aan een beter milieu en het eigen woonplezier te verhogen.

Meer informatie over duurzaamheid

Een duurzaam Beverwijk en Wijk aan Zee. Daar gaan we voor. We gaan in de gemeente Beverwijk duurzamer wonen, werken en leven. Onder andere door van het aardgas af te gaan. Net als de rest van Nederland (Klimaatakkoord 2019). Verduurzamen doe je samen. Daarom werken we in gemeente Beverwijk samen. We hebben de inwoners en ondernemers hard nodig om de klimaatdoelen te bereiken. Eerst laten we zien wat de gemeente doet om duurzamer te worden. Vervolgens wat kan jij als inwoner of ondernemer kan doen.

Lees meer over duurzaamheid

Heeft deze informatie u geholpen?