De gemeente Beverwijk moedigt het elektrisch vervoer aan en speelt in op de huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit. Daarom zijn we aangesloten bij het voorstel van de Metropoolregio Amsterdam en de provincies Noord-Holland en Flevoland om in de regio oplaadpunten te plaatsen. Op deze pagina leest u hoe u een oplaadpunt kunt aanvragen. En waar in Beverwijk oplaadpunten zijn. 

Oplaadpunten elektrische auto’s

Op de website van MRA-e kunt u zien waar in Beverwijk oplaadpalen geplaatst zijn en waar er oplaadpalen in voorbereiding zijn.

Website MRA-e(externe link)

Interesse in een oplaadpunt?

Bewoners en werknemers kunnen onder voorwaarden een oplaadpaal aanvragen. U moet in de gemeente Beverwijk werken of wonen. In het bezit zijn van een elektrische personen- of bedrijfsvoertuig of plug-in hybride auto. Ook kunt u uw auto niet op privéterrein parkeren of opladen. Tot slot mag er 300 meter rondom de gewenste plaats geen ander oplaadpunt zijn. Op de volgende plaatsen is nog ruimte over om een laadpaal te plaatsen:

Wilt een laadpaal aanvragen? Dat kan via de website van MRA-elektrisch(externe link).

Besluit

De gemeente toetst uw aanvraag. Het kan zijn dat er meer aanvragen zijn dan dat er oplaadpalen beschikbaar zijn. In overleg met de Metropoolregio bekijken we daarom op welke plaatsen er in de gemeente extra oplaadpalen kunnen komen. Daarna neemt de gemeente het verplichte verkeersbesluit voor de gereserveerde parkeerplekken. Na afloop van deze procedure worden de palen geplaatst.

Heeft deze informatie u geholpen?