Wij hechten grote waarde aan het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met privacygevoelige informatie. Als gemeente versturen wij regelmatig privacygevoelige informatie via e-mail. Omdat verzending via ‘gewone’ e-mail in toenemende mate kwetsbaar is, versturen wij vertrouwelijke informatie alleen nog maar via de beveiligde mailomgeving van Zivver.

Zivver versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals cliëntgegevens, BSN-nummers of medische informatie. Op deze manier kunnen wij garanderen dat vertrouwelijke informatie met de modernste beveiliging wordt verstuurd. En dat niemand anders behalve de ontvanger de inhoud van de e-mail kan lezen.

Hoe opent u een bericht van Zivver?

Heeft u een e-mail ontvangen via Zivver? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link te klikken met de tekst ‘Klik voor bericht’. U wordt daarna automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van Zivver. Hier moet u een toegangscode of sms-code invoeren (zie hieronder).

E-mail openen met een toegangscode

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

E-mail openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op ‘Klik voor bericht’ en daarna op ‘SMS sturen’. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Reageren op een e-mailbericht van Zivver

U leest het bericht dat via Zivver is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Zelf een gesprek starten

Gebruik hiervoor de Conversatiestarter(externe link) van Zivver. Hiermee kan je op een veilige manier een bericht versturen naar de gemeente. Uw bericht wordt verzonden naar info@beverwijk.nl. Moet uw bericht naar een andere afdeling? Meldt dit duidelijk in uw bericht.

Vragen

Heeft u een vraag over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of heeft u een vraag over Zivver? Neem dan contact op de afzender van de e-mail of met Zivver via e-mail. Kijk op de website van Zivver(externe link) voor meer informatie over Zivver.

Heeft deze informatie u geholpen?